Бръчките по челото

Бръчките по челото – това не е нещо страшно, но е много неприятно. Те силно влияят на външния вид, като му прибавят поне пет години, а понякога и десет. Какво ни съветват специалистите, когато се оплакваме от появата им?

Курс с масаж, апаратни процедури и ботокс…

Но професионален масаж и процедури можем да получим само в козметичните салони, а за това трябват много излишни средства и свободно време. А ботоксът – е доста кардинално решение.

Дали не са известни други начини да се избавите от бръчките или да се предотврати задълбочаването им.
Може да изпробвате специалната гимнастика за лице. Тя възстановява тонуса на мускулите, и това помага за заличаването на бръчките.

Упражнения за отстраняването на хоризонталните бръчки на челото
1. Отворете широко очи и повдигнете, а после отпускайте, веждите. Повторете го 10-12 пъти.

2. Разположете пръсти над дъгите на веждите и леко повдигайте кожата, като едновременно с това се опитвате да повдигате и самите вежди. Повторете 5-6 пъти.

3. Опънете долната устна наляво, надясно, надолу и по диагонал. Следете горната да остане неподвижна.

Упражнения за отстраняването на вертикалните бръчки на челото

1. Обвийте с китки главата. Палците трябва да лежат на шията, а показалците – на челото. С тях повдигайте кожата на челото, като заедно с това се опитвате да повдигате и веждите. Не се напрягайте прекалено обаче.

2. Упражнението е обратното на упражнение 2 от горния абзац. Трябва да включите само веждите, като ги повдигате и се опитайте да се намръщите.

След упражненията наложете на лицето една от следните маски

От грейпфрут и оризово брашно
2 супени лъжици сок от грейпфрут (пресен) се смесва с 1 супена лъжица кисело мляко и 1 супена лъжица оризово брашно. Тази маска е подходяща за всички типове кожа, перфектно изглажда бръчките и предпазва от появяването им.

От картоф и краставица
Настържете на ситно ренде един суров картоф и една краставица. Размесете ги. Нанесете сместа върху лицето и шията, оставете за 20 минути. След като изтече това време, отмийте маската и натрийте лицето с лимонов сок, подсушете. Нанесете зехтин и го втривайте с леки масажиращи движения. Тази маска премахва фините бръчки.

Автор: http://kozmetikata.com/

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 5.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: +1 (from 1 vote)
Бръчките по челото5.0102

Напишете коментар


*