Коректорът – този, който пази тайни

Коректорът е истинско чудо на козметиката – може да се притече на помощ в най-затруднени ситуации. На всички ни се иска да имаме съвършена кожа, но и на всеки се случват лоши дни, съпътствани с пъпчици, тъмни кръгове под очите, зачервяване по кожата. Лошото идва, когато се налага именно в такива дни да бъдете особено прекрасни.

Разбира се, най-добре е да се преборите, за да отстраните несъвършенствата по кожата си, но когато се налага това да се случи спешно, на помощ идва коректорът.

Как да изберете коректор?

Имайте предвид две основни неща:

1. Коректорите с плътна консистенция са подходящи за прикриване на зачервяване и тъмни кръгове.

2. Коректорите с по-лека консистенция са подходящи за туширане на лъщящата кожа по върха на носа, челото, брадичката, както и за несъвършенствата в тена.

Останало, с което е добре да се съобразите:

- За да не се забелязва нанесения коректор, той трябва да бъде с 1 до 2 тона по-светъл от фон дьо тена и близък до цвета на кожата.

- Гладката текстура се нанася най-лесно. Затова следете срока на годност на коректора.

- Най-добре е да избирате коректор, фон дьо тен и пудра от една линия,
за да не се разминават цветово.

Как да нанасяте коректор?

Преди да използвате коректор, е препоръчително да нанесете хидратиращ крем, така корекцията е най-малко видима, а ефектът е максимално естествен. Ако имате суха, лющеща се кожа и пропуснете да я хидратирате предварително, коректорът не само, че няма да прикрие недостатъците, но и ще ги направи по-видими.

Съществуват две мнения за това, кога трябва да бъде нанасян коректорът – преди или след фон дьо тена. Ако се нанесе преди, има риск да се смесят двата продукта, но нанесен впоследствие може да се наслои и да се открои върху кожата. Необходимо е да тествате и да отработите начина на нанасяне, който сметнете за подходящ.

При тъмни кръгове, сложете в основата на окото от вътрешната страна (до носа) и изтегляйте линията навън, ако се налага и до скулата. Не трийте, а използвайте потупване за да нанесете възможно най-добре коректора, както и да предпазите чувствителната кожа. Периодичното триене може да я направи по-подпухнала.

С коректор можете да прикриете и зачервявания и петънца по цялото лице – около очите, в основата на носа, по страните и т.н.

Ако имате бръчици около очите си трябва да внимавате, използвайте само коректор с лека консистенция, тъй като той може да открои вдлъбнатините.

Коректор може да се използва и, за да се прикрият несъвършенствата в тена – зачервявания по носа, по протежение на „линиите на смеха“, под очите, върху скулите, в центъра на челото и брадичката. Това, обаче изисква техника на нанасяне, а тя от своя страна – упражняване, докато постигнете добър резултат. Все пак целта на коректора е да прикрива и ако самия той се забелязва, значи че още ще трябва да потренирате.

Коректорът е най-подходящ за моменти, в които няма да слагате тежък грим.

Автор: http://kozmetikata.com/

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*