5 трика за плосък корем

За да бъде коремът плосък, не е задължително да прекарвате часове в залата за тренировки. Съблазнителното коремче може да се постигне и чрез спазването на няколко прости съвета:

1. Не забравяйте мазнините! Погрешно е всички мазнини да се изключват от менюто, когато целта е постигане на плосък корем. Мононаситените мазнини (омега 3, омега 6 и омега 6 мастните киселини) възпрепятстват натрупването на висцерални мазнини, което от своя страна спомага за премахване на мазнините около корема.

2. Гарантирайте си здрави черва! За да бъде коремът ви плосък, е необходимо да се погрижите и за червата си. Става дума за това, че една от основните причини за подуване на корема е задържането на въздух, което води както до усещането за неудобство, так и до визуално нехаресване.

3. Яжте хляб! Не бива хлябът да се изключи напълно от менюто, защото той е източник на някои изключително полезни вещества. Разбира се, ограничения трябва да има и те се свеждат до това да се подбира хляб от твърди сортове пшеница.

4. Избавете се от стреса! Колкото и неочаквано да звучи това правило, за всички е ясно, че когато човек е под напрежение, той не само че яде повече, но и тялото му преработва по-трудно консумираната храна.

5. И накрая – правете по няколко упражнения не само за корема, но и за гърба. Само така мечтата плосък корем е постижима!
lekar.bg

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*