2 хистрости, които борят целулита

Целулитът не се премахва с нискокалорични диети и гладуване, твърдят последните проучвания в областта.

Според проведени наскоро изследвания, истината е коренно различна – когато жената, опитваща се да се премахне целулита, се храни въз основа на диета, която ограничава калориите до минимум, или направо гладува, това води до натрупването на нови мазнини, ефектът от които е „портокалова кожа”.

В действителност, мастните наслоения и тяхното разпределение по тялото в най-голяма степен зависи от мускулната и съединителната тъкан и това колко „силни” са те, за да спомогнат за равномерното разпределение на мазнините.За да се поддържат „във форма” тези тъкани, е необходимо съответно количество белтъчини всеки ден.

Гладните, прочистващите или отслабващите дни, по своята същност, правят връзката между разпадането на белтъчините и синтезата много по-слаба, което от своя страна е предпоставка за натрупване на мастни налоявания.
Всяка една диета, почти без значение какъв е основният й принцип, е истински стрес за организма, които води до нов разпад на белтъчините.

Иначе казано, когато сме в състояние на диета и пряко свързания с нея момент на стрес за организма, мускулните белтъчини се натрупват под формата на топката. Когато тялото изпитва недостиг по отношение на тях обаче, тези своеобразни топки започват да се разпространяват на различни места, водейки до появата на целулитни зони.

Така че – истината гласи, че ако не искаме цеулит, не бива да гладуваме и не бива да излагаме организма си на стресови ситуации.
lekar.bg

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*