5 причини да изглеждаме по-стари

Ежедневието на всеки човек е съставено от навици.

Понякога ефектът от тях е положителен, понякога те се отразяват по негативен начин на психиката и физиката ни. Има и такива, които дори ни карат да изглеждаме по-стари, отколкото в действителност сме.

Присвиването на очите – тази мимика, която понякога правим дори несъзнателно, води до появата на дълбоките бръчки във външните ъгълчета на очите. Основните причини за този вреден навик са няколко, но най-често става дума за неподходящи очила, когато страдаме от късогледство, или от нежеланието въобще да носим такива. Присвиваме очи и при ярко слънце, когато не сме поставили на очите си подходящите слънцезащитни очила.

Хрупането на ядки, семки, солети – навикът да похапваме нещо през цялоtо време оказва негативен ефект върху храносмилането. В същото време, той води до влошаване на кожата около носа и устата. Според специалисти, навикът е признак за нервност и вътрешно напрежение.

Отпуснатите рамене – един от белезите на младостта е изправената фигура. Когато отпуснем и превием рамене, ние се състаряваме визуално. Понякога дори младежи на по 20-25 години ходят с отпусанти рамене, което е не само неприятно, но и вредно.

Забравете сламките – пиенето през сламка е вреден за кожата навик. Когато пием по този начиn, си причиняваме малко бръчици около устата, които почти не се поддават на корекция.

Внимавайте с пилинг маските – почистването на кожата е важно, но с него не бива да се прекалява. Абразивните частици в пилинг маските могат да увредят епидермиса и да намалят неговите естествени защитни сили.

lekar.bg

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*