Лазерна епилация

gladki_kraka   За и против лазерната епилация е тема, който вълнува милиони жени по света.На първо място трябва да се запознаем с въпроса, какво е всъщност представлява лазера, с който се извършва процедурата, как протича тя, какви са плюсовете и минусите и трайна следа ли оставя този вид обезкосмяване.

Лазерът, излъчващ светлина в невидимия спектър, която прониква в кожата без да я наранява. Най-ефективен е при косми в начална фаза на растеж. Светлината се поглъща селективно от тъмните пигменти на космените фоликули, там тя се трансформира в топлина, което води до атрофия на луковицата и намалява способността й да произвежда косми, без да поврежда прилежащата кожа. Обезкосмяването с помощта на лазер е ефективен и доказан метод. Лазерът е уред, който може да бъде прецизно регулиран според фототипа на кожата на всеки пациент, като по този начин се гарантира ефективността на терапиите. Спазването на инструкциите и предохранителните мерки са изключително важни за безопаснотта на процедурата. Така, използването на мощния уред, адаптиран към съответния вид кожа на всеки пациент позволява ефективна и безопасна процедура.Това е метод за трайно обезкосмяване, осигуряващ прогресивно намаляване броя на космите, както и техния диаметър. След всяка терапия и в зависимост от това коя част от тялото се третира, процедурите се разреждат прогресивно от 2 пъти в месеца до 1 път на месец – месец и половина след няколко процедури. Като цяло, след завършване на пълен цикъл процедури обезкосмяването е практически цялостно и при нормален хормонален фон, клиентът може да разчита на перманентни резултати.

Лазерната епилация се предшества от депилация посредством един от следните методи:

Бръснене (само по посока на растеж на косъма, без контра): Прилага се при области, наситени с много, тъмни и дебели косъмчета (като тригъглник, бикини, мъжко лице).
Кола маска и карбонова боя: Това е много по-ефективен метод и се прилага навсякъде, където е възможно. Прави се стандартна кола маска (желателно е косъмчтата да са с дължина около 0,5 см). Следва нанасяне на специална хипоалергична карбонова боя в космените каналчета. Тази боя има 98% проводимост на лазерната светлина.
Екстракция на космите с пинсета + карбонова боя – Прилага се при много чувствителни и нежни места и навсякъде, където другите методи не са възможни.

Лазерът произвежда серия светлинни импулси с честота на вълната 808 nm. Тя реагира с пигмента в космите и води до усещане за леко щипване или парване. Подобно е на ухапване от комар. При по-чувствителна кожа, няколко минути след като е осветена с лазера, тя може леко да порозовее и може да се появи усещане като от слънчево изгаряне, което отминава до 1-2 дни.
Броят на необходимите сесии зависи от много параметри, най-важният от които е коя част на тялото ще бъде третирана и какъв е полът на пациента. Трябва да се има предвид също, че фоликулите, които са в телогенна фаза (почивка) не се влияят от лазерното лъчение. Като цяло, необходимо е да се направят от 4 до 8 сесии, в зависимост от първоначалното окосмение и степента на желаното обезкосмяване. Определени области, като лицето и гърба на мъжете, например, изискват повече сесии, чийто брой не може да бъде определен предварително.VN:F [1.7.8_1020]
Рейтинг: 0.0/5 (0 гласа )
VN:F [1.7.8_1020]
Рейтинг: -1 (от 1 глас)

2 коментара към "Лазерна епилация"

 1. Вики's Gravatar Вики
  19.07.2010 - 11:03 | Връзка

  Мисля, че този консуматив ще го има в студията за лазерна епилация.

  UN:F [1.7.8_1020]
  Рейтинг: 5.0/5 (1 глас )
  UN:F [1.7.8_1020]
  Рейтинг: 0 (от 0 гласа)
 2. Ваня's Gravatar Ваня
  13.07.2010 - 15:44 | Връзка

  Здравейте.Прочетох статията и много Ви моля да ми обясните какво представлява тази карбонова боя,как точно се нанася и откъде мога да си я купя.Ако е възможно отговорете ми на мейла.Благодаря

  UN:F [1.7.8_1020]
  Рейтинг: 5.0/5 (1 глас )
  UN:F [1.7.8_1020]
  Рейтинг: 0 (от 0 гласа)

Напишете коментар


*