Красива коса и след празниците

През празничните дни заради честото изсушаване със сешоар, практически ежедневните прически и липсата на задълбочена грижа косата може да загуби силата и блясъка си.

Предлагаме ви няколко съвета как бързо да възстановите красотата й.

Накъсаните изтощени кичури – определено не е това, което искаме да покажем, когато отново влезем в работен режим.

Първо, не забравяйте, че за лошото състояние на косата са виновни не само недостатъчната грижа, честото изсушаване в съчетание с използването на лакове, гелове и всевъзможни други средства за стилизиране, пресите, но и неправилното хранене.

Именно недостигът на едни или други елементи водят до това, косата да изглежда далеч не толкова красива.
За да възвърнете красотата и здравето е необходимо да включите в дневното си меню продукти, богати на витамини А, Е и В. Това помага да подхраните косата отвътре.

Второ, не забравяйте за народните рецепти. Най-простото средство, което възвръща блясъка на косата е отварата от лайка, която може да използвате за изплакване след измиване. Също толкова ефикасни са и отварите от пелин или дъбови кори.

Третото средство за бързо възстановяване на косата след интензивно изтощаване е репейното масло. Въпреки голямото многообразие на средства за грижа то остава без конкуренция и се използва от много поколения жени.
Когато използвате маслото, нанесете го единствено в корените, като масажирате леко и втривайки в кожата на главата. Не е нужно да го разнасяте по цялата дължина на косъмчетата – това няма да донесе допълнителен ефект и ще затрудни измиването.

Четвърто, не забравяйте за маските
Домашните рецепти за красота са доказано действащи и актуални.
Ако имате време може да възстановите здравето на косата с тяхна помощ.

Лучена маска за коса
1 с.л. мед
1 с.л. шампоан
1 с.л. зехтин
Сок от 1 средно голяма глава лук
1-2 капки глицерин
Смесете всички съставки
Нанесете в корените на косата за 20-30 минути, измийте с топла вода (най-добре преварена. Маската правете не по-често от веднъж на три седмици.

Маските на различни козметични марки също са добро решение. В тях вече се съдържат ингредиенти, които са необходими, за да е косата гъста, здрава и сияеща. Когато избирате някоя е добре тя да съдържа споменатите по-горе витамини А, Е и В, както и липиди, и глицерин.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*