Джордж Клуни ще снима филм за Втората световна

Следващият режисьорски проект на Джордж Клуни ще бъде високобюджетна лента за връщането на художествени ценности по време на Втората световна война.

Филмът ще се нарича „Monuments Men“ и ще се заснеме в сътрудничество с киностудията „Сони Пикчърс“. Той се основава на изследването на историка от Тексас Робърт Едсел – „Отряд за охрана на паметниците: героичните съюзници, нацистките крадци и най-големият в историята лов на съкровища“.

„Много съм увлечен от тази история. Тя е интересна и може да се превърне в истинско кино забавление. Лентата ще се нуждае от голям бюджет, защото не можете да заснемете евтино десанта в Нормандия“, сподели Клуни. Както и в предишните си филмови проекти той смята заедно със своя приятел Грант Хеслоу да напише сценария, а също така и да изиграе една от главните роли.

Единствената разлика е, че предишните филми на Клуни бяха независими и струваха евтино. „Лека нощ и късмет“ струваше само 7 милиона долара, а „Мартенски иди“ – 12,5 милиона долара.

„Не съм против комерческото кино, а само против такива филми, които не могат да бъдат реални. След като съм се захванал с такава история, трябва да измисля нещо наистина интересно, което си струва да бъде разказано“, заяви Клуни.

Втората световна война /1939-1945г./ не е нова тема за него. През 2006 г. то изигра главната роля в черно-белия филм „Добрият германец“, къде действието се развива в Берлин веднага след капитулацията на хитлеристка Германия.

Книгата на Едсел разказва за отряд американски и британски изкуствоведи и директори на музеи, които с риск за живота си се опитват да спасят от фашистите изкуството, обявено от Хитлер за „упадъчно“, и шедьоврите, които фюрерът иска да заграби.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*