Хаваите са най-щастливият щат

Хавайските острови, чиито брегове се умиват от топлите води на Тихия океан, са най-щастливият американски щат. Това показват данните от социологическо проучване, осъществено от Галъп.

Участниците в акнетата са помолени да оценят своя роден щат по няколко показателя, включително жизнен стандарт – сегашен и в перспектива след пет години, емоционално състояние, условия за работа, физическо здраве, качество на медицинското обслужване, възможности за отдих и забавления.

Тихоокеанските острови, родина на настоящия американски президент Барак Обама, са спечелили най-много точки по всички тези показатели. Те се превърнаха в най-щастливия от гледна точка на своите жители американски щат. Освен това, именно на Хаваите хората са посочили, че „много се усмихват и смеят“ и не са изложени на стрес. С минимална разлика на второ място в класацията се нарежда живописният щат Северна Дакота. На трето място е Минесота.

Проучването показва, че най-доволни от своя живот са американците, които живеят в Средния Запад и на Запад. Сред десетте най-щастливи щата се нареждат още Юта, Колорадо, Канзас, Небраска, Ню Хемпшир, Тенеси и Флорида. Най-нещастният щат е Западна Вирджиния.
В допитването са участвали над 350 хиляди възрастни американци от всичките 50 щата на страната.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: +1 (from 1 vote)

Напишете коментар


*