Дървени гребени и четки за слаба и изтощена коса

Дървеният гребен е истински благодат за дългата и тънка коса. Най-голямото му предимство е, че не наелектризира косата. Но според клафиорите това далеч не е единственото му качество. Те твърдят, че ако ползваме това донякъде първобитно пособие за коса, тя ще спре да цъфти, няма да се къса и опада, а понякога и пърхота намалява.

Ползването на дървени гребени е истинско удоволствие. Техните зъбци не са остри като на пластмасовите и не крият опасност да раздразнят чувствителния скалп. Най-качествените гребени в света са изработени от китайско чемширово дърво или от сандалово дърво. Разбира се гребени могат да се изработят от всяко дърво, стига материалът да е здрав, еластичен, да не се чупи и да не се люспи. Животът на подобни гребени е 30-40 години.

Ако имате много чуплива коса и решите да се снабдите с дървен гребен, то при покупката си изберете вариант с по-едри зъбци. Решете косата първо по върховете й, а едва след като краищата са разресани – целия косъм. Не решете косата докато е мокра – това накъсва косъма допълнително.

Ако сте свикнали да ползвате четка, а не гребен, няма нужда да изневерявате на навиците си. Повечето дървени четки са подходящи за всеки вид косъм, а видовете им са почти толкова, колкото и на гребените.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*