Трик за големи очи

Безкраен поглед, дълбоки и огромни очи – това е мечтата на всяка жена, наложена ни като критерии за красота още от детството, където всички принцеси, нарисувани по страниците на детските книжки, имат очи, които заемат 1/2 (а понякога и повече) от цялото им лице. Е, когато пораснем се сблъскваме с реалността, но въпреки това продължаваме да се стремим към поглед на принцеса. Опитваме се да го постигнем с помощта на грима.

Тези които са карали непрофесионален курс по гримиране или поне малко разбират от грим знаят, че сенките с тъмни отенъци правят очите по-малки и хлътнали. Меките и светли тонове – напротив, карат ги да изглеждат по-големи и сякаш по-широко отворени.

Ефектът на големите очи се гради на добре сложените молив или очна линия. Подчертаването на очите има свойството да прави погледа по-силен. Ако искате да си придадете драматичен вид, сложете очната линия след като сте нанесли светлите сенки. Така ще се получи по-добър контраст.

Широко отворените очи и изразителния поглед са немислими без извитите мигли и спиралата. Завършете грима си със слой задължително черна спирала, нанесена със специална четка за извиване на миглите. С това и последния щрих в грима е завършен.

И не забравяйте, че най-привлекателните очи са онези, които се усмихват.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Рейтинг: 0.0/5 (0 гласа )
VN:F [1.7.8_1020]
Рейтинг: 0 (от 0 гласа)

1 коментар към "Трик за големи очи"

 1. vasilena's Gravatar vasilena
  26.09.2012 - 08:21 | Връзка

  За да се каже, че е успешен тоя трик, трябва да се пробва на японец :D

  UN:F [1.7.8_1020]
  Рейтинг: 5.0/5 (1 глас )
  UN:F [1.7.8_1020]
  Рейтинг: +1 (от 1 глас)

Напишете коментар


*