С какво сушим косата си

Сешоари с отрицателни йони, заглушители и такива, които не произвеждат вредни емисии са най-новия хит сред производителите на подобна техника…

Избухване в ръцете, изгаряне на косата, дори „умиране“ на сешоара след втората употреба! Това завучи като „Апокалипсиса на сешоарите“ и все по-рядко се чува за такива случаи, дори и да сте си купили пособието от съмнителна квартална сергия. Все пак подобни ужаси са се случвали и риск съществува. За това цената на добрия сешоар определено си струва.

Ново поколение сешоари се ползват не само във фризьорските салони, но и по домовете. „За да не се стига до съсипана коса, трябва да се ползва безопасен сешоар“, споделя стилист Капанов. С други думи – сешоарът трябва да е с достатъчно гъвкаво и балансирано регулиране на температурата, т.е. да притежава по-лесни превключватели. Така струята няма да е прекалено топла или твърде хладка – златната среда за косата!  Важно е сешоарът да бъде и с добро изолиращо покритие, например керамично, както и с ергономична ръкохватка за по-удобно захващане, щадящо китката.

„Хубавият сешоар изсушава косата бързо – най-лесният критерий за разпознаване на качеството. Ако сешоарът е качествен, дамите съвсем спокойно могат да се сушат всеки божи ден, но трябва да запомнят едно правило – сешоарът задължително трябва да е на около 35, 40 сантиметра разстояние от фиксираната зона на сушене!“. Според Капанов трябва да се внимава за всеки показател на сешоара и тогава безопасното състояние на косата е гарантирано.

Една от най-новите и модерни технологии в производството на средствата за сушене е устройство, което излъчва отрицателни йони. Тези йони премахват статичното електричество и правят така, че косата да бъде приятно овлажнена, мека и лъскава. Не на последно място сешоарът трябва да щади и психическия ни комфорт.

Друга модна тенденция е наличието на заглушител. Първият заглушител за сешоар е измислен от  Паоло Пароди (директор на Parlux – бестселър на сешоарите в Англия). Така нареченото приспособление  Melody Silencer спестява 45% от неприятния бръмчащ шум.

Поредното революционно откритие на компанията е философията Eco Friendly или с други думи – „приятелски настроени към околната среда“ сешоари, които не произвеждат вредни емисии.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*