Мароко – перлата на западния бряг на Африка

Мароко се намира на западния бряг на Северна Африка и има пристанища в Северно Атлантическият океан и Средиземно море. Тя е третата по население арабска страна. Мароко споделя най-голямата част от границата си с Алжир на изток и запад и със Сахара на юг. Мароко е разделен на шестнадесет региона. Всеки регион е допълнително разделен на провинции.

Столицата на Мароко е Рабат, а най-големия град е Казабланка. Националната парична единица е Марокански дирхам. Само 14 километра през пролива Гибралтар делят африканската държава Мароко от европейския континент.

Два различни свята, две култури, преплитали през вековете своето минало и съдба. Мароко – тази истинска приказка от 1001 нощ, е неизменно свързана с историята на Стария свят.

Основните изходни точки са най-популярните градове Маракеш, Танжер, Фес и Казабланка. Предлагаме ви пътешествие из мароканските имперски градове, столици на могъщи владетели и династии.

Дворци, храмове, руини от древни времена и удивителни архитектурни шедьоври се редуват с екзотична природа – пустиня, снежни планини, златисти плажове! Като прибавим класическите източни нрави и обичаи, ориенталските аромати от кафенетата и пъстрите пазари, произведенията на художествените занаяти и фолклора, великолепната кухня, а защо не и местното вино! Това е Мароко!

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*