Усещането на любов – най-важно за бъдещето на детето

Най-важните грижи и основните притеснения на родителите на малки деца засягат здравето им, личностното развитие и образованието на малчуганите.

Повечето майките споделят, че водят своето бебче на доктор винаги когато се налага, обикновено всеки месец при първи прояви, на обезпокоителни симптоми. Една от основните притеснения засяга изборът на пелена. Около 94% от майките заявяват, че избират продукти, които предоставят на бебетата максимална защита срещу влажност и предоставят свобода на движението. Това бе изяснено в изследване, проведено от Pampers Premium Care в сътрудничество с Българската педиатрична асоциация, допитвайки се до около 700 майки.

Майките посочват, че сред най-важните ценности, които искат да предадат на своите деца са честност, искреност, почтеност и самоотверженост.
84% от тях смятат, че най-важният фактор за отглеждането на щастливо бебе е безусловната любов от родителите.
За 93% здравословното и хармонично развитие на бебето се базира на близка връзка с родителите, която кара детето да се чувства уверено в изучването на света.
93% от майките сочат, че родителите и семейството имат най-силно влияние в оформянето на характера на детето още от най-ранна възраст.

Психологът съветва
Димитрина Проданова, детски психолог, дава няколко направления, необходими за правилното психическо развитие на хлапетата:
„За да израстне едно дете емоционално здраво, е важно да го научат на толерантност спрямо различията на околните, защото те ще съпътстват живота му. То трябва да е способно да вижда и преживява чуждата болка, без да наранява себе си. Да стимулираме отворения му любознателен ум да експериментира и да не се страхува от провал, защото никой не е успял, ако не си е дал шанс да греши. И когато научи всичко това, то ще приеме себе си и ще е способно да отстоява позициите си, така че един ден ще се гордеем с него. Детето не би оцеляло без постоянните грижи и любов на своите родители. Чрез тях то изгражда сигурна привързаност и това е най-силната емоционална връзка, която ще бъде основополагаща за всички връзки, които то ще формира в целия си живот. Без нежността на майката, без емоционалността и провокацията към по-активни игри на бащата, детето би загубило цял един свят“.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

1 коментар към "Усещането на любов – най-важно за бъдещето на детето"

 1. съхранение стволови's Gravatar съхранение стволови
  18.02.2015 - 13:23 | Връзка

  Любовта е изключително силна сила, която може да накара всеки един човек независимо на каква възраст е да полети във въздуха и да се почувства добре.Всеки един иска само едно да бъде обичан, тук не става дума само за нас хората, но и за животните. Всички искаме внимание и обич.Харесва ми това, което казва психолога, а именно да има толерантност. Децата е нужно да бъдат подкрепяни и да се слушат когато искат да кажат нещо.

  UN:F [1.7.8_1020]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  UN:F [1.7.8_1020]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*