Кристен Стюарт – биография и снимки

Кристен Стюарт   Кристен е родена на 9-ти Април 1990г. в Колорадо, но е отраснала в Лос Анджелис. Има номинация за млада изгряваща актриса. Тя също е била номинирана два пъти за „Най-добро изпълнение в оригинален филм – Поддържаща женска роля от млада актриса“ за филмите Cold Creek Manor и Undertow. В момента тя е широко известна с участието си във филма „Здрач“ – по едноименния роман на Стефани Майър. Героинята се влюбва във Едуард Кълън (Робърт Патинсън) - „вампирът-вегетарианец“…

Малко история

   След касовия успех на „Паник стая“ тя бързо бива наета да игре дъщерята на Денис Куейд и Шанън Стоун в „Гърлото на дявола“ (2003), последвана от ролята на момиче със страст към планинарството в „Хванете хлапето“ (2004). Нейната първа поява на голям екран е в ролята на момиче, което чака за питието си в „Тринадесетата година“ (1999),  но първата си истинска роля получава в The Safety of Objects (2001), където играе Патриша Кларксън.

   След това тя получава и ролята на Лила в Undertow (2004) където си партнира с Дермот Мълрони и Джош Лукас. Тя също играе ролята на Мая във Fierce People и тази на Лиса в Затура, който беше номиниран за най-добър фантастичен филм с награда Сатурн. Кристен става световноизвестна с ролята си заедно с Джоди Фостър в „Паник стая”,когато е едва на 9. Стюарт игра поддържащи роли в драмите Into the wild за режисьора Шон Пен и като дъщеря на Робърт Де Ниро в What just happened? за режисьора Бари Левинсън. Следващият й ангажимент е за филма Adventureland, в който ще си партнира с Раян Рейнолдс и Джеси Айзенберг за режисьора Грег Мотола. Стюарт получава звездни роли в предстоящите независими филми като The Cake Eaters, Yellow Handkerchief, с Уилям Хърт и Мария Бело.

Снимки

Кристен СтюартКристен СтюартКристен СтюартКристен Стюарт

VN:F [1.7.8_1020]
Рейтинг: 4.6/5 (10 гласа )
VN:F [1.7.8_1020]
Рейтинг: +13 (от 13 гласа)
Кристен Стюарт - биография и снимки4.6510

1 коментар към "Кристен Стюарт – биография и снимки"

 1. Encack-web's Gravatar Encack-web
  24.03.2010 - 14:05 | Връзка

  това, което търсех, благодаря

  UN:F [1.7.8_1020]
  Рейтинг: 0.0/5 (0 гласа )
  UN:F [1.7.8_1020]
  Рейтинг: +1 (от 1 глас)

Напишете коментар


*