Архив за категория: Хроники

Хъркане: как да се избавим. Съвети, лечение, упражнения

Нощните серенади в леглото са много опасни. Те водят до хроничен недостиг на сън… на околните. За хъркането се разказват много вицове, но истината е, че то мъчи не само другите. Хъркащите дишат неправилно…...(прочети TYK)

Днес е Ден на миньора

От 1996 година денят на църковния празник Успение на Свети Иван Рилски (покровител на миньорите) е обявен за техен професионален празник. Празнуват и геолозите и работниците от енергийно-суровинния отрасъл....(прочети TYK)

Днес е празник на Несебър

Днес 15 август е празника на град Несебър. Началото е от преди 120 години, когато чудодейната икона „Св. Богородица Милостива (Елеуса) е обявена за покровителка на града и денят се чества като храмов празник. От 04 авг. 1992г. с решение на Общинския съвет 15.08. е официален празник на град Несебър....(прочети TYK)

Честита нова 4710 година! (по китайски)

Днес китайците празнуват настъпването на новата година, която според техния календар е 4710-та.  Това е най-дългият и най-важният празник в китайското летоброене....(прочети TYK)

Днес е ден на родилната помощ

Честит празник и благодарност на всички, които помагат на новия живот да се появи. Без вашата помощ и подкрепа, нямаше да ни има!...(прочети TYK)

Честит празник на именниците, днес е Атанасовден!

Атанасовден се почита, както и Антоновден, като патронен празник от ковачи, железари, ножари и налбанти и като празник на побратимяването....(прочети TYK)