Как да разпознаем пародонтита

1.Тъканта на здравите венци има светло-розов цвят, без каквито и да било видими изменения. Здравите венци не кървят при правилно почистване на зъбите. Когато тъканта им е възпалена, имат тъмно-червен цвят и често кървят, дори и при най-минималното съприкосновение с четката за зъби.  

2.Ако имате усещането, че зъбите ви са станали по-дълги, или шийките им са оголени (отделяне на венците от зъбите), това може да показва начален стадий на пародонтит.

3.Появата на неприятен дъх. Причината за това може да бъде наличието на налепи по зъбите, в междузъбните пространства или в джобчета на зъбите и венците. И едното, и другото може да доведе до пародонтит

4.Зачервяване, подпухване и напрежение във венците.

5.Ветрилообразно разминаване на зъбите, поява на разстояние между тях.

6.Появата на гной между зъбите и венците, при натискане на венеца.

За това, ако се забелязали някои от описаните симптоми, то е препоръчително да направите консултация с вашия стоматолог.
Заболяванията на венците са доста коварни, често протичат и съвсем безболезнено. Ако не се лекуват своевременно, то могат да доведат и до разклащане и падане на зъбите, образуването на различни хронични инфекции и отслабване на общата съпротива на организма.

Автор: kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*