Сексуални проблеми при жените

Когато става дума за сексуален проблем, най-често той се свързва с невъзможността да се получи задоволяване от акта или неговите нива не носят очакваните позитиви. За дамите този тип неразположения най-често се проявяват в липса на интерес и желание за секс, както и в невъзможността да се отпуснат, възбудят и да достигнат до оргазъм.

Такъв тип проблеми се появяват периодични при голям брой представителки на нежния пол, като това в голяма степен оказва негативно влияние върху общуването им с партньора. Поради това добре е да се потърси помощ от специалист в случаите, когато липсата на скексуален интерес продължи сравнително дълго време.

Трудно е да се определи кое точно е нормално като желание за секс и кое е под минимума, затова съветът в подобни случаи е не да се търсят статистики или изследвания в областта, а да се направи преценка въз основа на секксуалната активност на конкретния индидив в предхождащ период. Внимание трябва да се обърне и на обстоятелството, че с времето и годините е нормално да настъпят изменения в тези нива.

Като естествено състояние се възприема липсата на сексуален интерес у майките на кърмачета, у жените в напреднала възраст и в други случаи, но всяко правило си има изключения. В най-голяма степен сексуалните проблеми при жените се обясняват с потребността на дамите от близост и интимност, която не е задоволена. Може да се каже, че душевният дискомфорт често води до физически, а оттам и до отказа за полови контакти. Като чести причинители на подобен род състояния се определят емоциите, стресът, депресията, комплекси по посока на собственото тяло, още физиологични нарушения, медикаментозно лечение и др.

За да се преодолее подобен проблем, необходима е терапия на всички нива. Трябва едновременно да се създаде хармония на самия човек с вътрешното му „аз”, със собственото му тяло, а след това да се постигне на първо време емоциална, а след това физическа близост с партньора.

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 5.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: +1 (from 1 vote)
Сексуални проблеми при жените5.0101

Напишете коментар


*