Сексуалното въздържание

Голяма част от учените определят сексуалното въздържание като процес на изразена промяна в сексуалността. Като голяма част от явленията и въздържанието преминава през различни етапи. В началото се наблюдава прекъсване на редовния сексуален живот, след това видимо избягване на сексуалните контакти като в повече случаи това се прави с оправданието, че е налице необходимост от почивка и отпускане.

Липсата на редовен сексуален живот между двама партньори трудно би могла сама по себе си да се определи като сексуално въздържание. За всеки човек периодът, които може да прекара без секс, е различен и в голяма част от случаите той се определя от психическото, от физическото му здраве, както и от самата му индивидуалност. Докато някои хора могат да преживяват без сексуални контакти месеци, други изпитват неразположение дори когато пропуснат и един ден. Това може да даде отражение на способностите им в работен, комуникативен и творчески аспект.

Все пак това неприятно за мнозина въздържание носи със себе си и редица ползи. Едно от най-странните преимущества, които учените изтъкват, е, че въздържанието води до зачеване на…момиченца. Обяснение за този феномен учените са дали, като най-лесно пояснението на този факт се основа на загубата на „бързите” сперматозоиди, преносители на У-хромозата, която води до зачеването на момче.
Като полза от въздържанието може да се определи и намаляването на възможността за заразяване с полово преносими болести, както и повишаване на чувствеността по време на акт.
lekar.bg

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*