Доказаха защо мъжете живеят по-малко от жените

Причината за това, че представителките на нежния пол често надживяват своите половинки, е че мъжете и жените са съставени от различен генетичен материал, доказаха група японски изследователи.

До научно обяснение на факта, че средно с около 5 години дамите живеят по-дълго учените достигнали чрез експеримент, проведен върху две групи мишки. Първата група гризачи била съставена от биологичен материал от две майки, а втората – чрез нормално смесване на гени от мъжки и женски индивид. Животните от първата група живели с около 30% по-дълго в сравнение с останали мишки, които били създадени от биологична маса от мъжки и женски екземпляр.

Заключението, което японските изследователи направили, гласяло, че гените, които новият индивид получава от бащата, могат да скъсят продължителността на живота му. Генетичният материал, предаден на новото поколение от бащата, е основната предпоставка мъжете да живеят по-малко от жените.

Освен че дал светлина по отношение на продължителността на живота при двата пола, експериментът, проведен от азиатските учени, отговорил на още един съществен въпрос, свързан с обяснението на това как точно гените на майката и бащата се комбинират при образуването на зародиша. От данните, които извели, учените смятат, че са в състояние да направят изводи, които в бъдеще ше спомогнат за лечението на редица болести.

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 5.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: +2 (from 2 votes)
Доказаха защо мъжете живеят по-малко от жените5.0102

Напишете коментар


*