Умните хора пълнеят повече

Обяснението на това твърдение е просто – от една страна, хората, чиято работа е свързана с умствен труд, а не с физически, изгарят значително по-малко количество калории, движат се по-малко, тъй като работата им в повечето случаи е свързана със седенето зад бюрото, а от друга страна, умствената дейност изтощава мозъка, който веднага иска да си възстанови загубените резерви.

Това превръща хората, които извършват интелектуален труд, в истински лакомници. Нивата на инсулина и глюкозата в тялото варират. За да се предотврати тази нестабилност, организмът бива обладан от непреодолимото желание да се храни, неконтролируемостта на което желание често води злоупотреба с храната и преяждане.
В същото време, когато хората са ангажирани с умствена дейност, те редовно забравят да се хранят в нормалните за това часове и залъгват глада си с храни от познатите като „бърза закуска” изкушения или други ястия, които не са сред препоръчваните от диетолозите.
Често срещани са заключенията, че напрегнатата работа е основната предпоставка за нередовно хранене и води до така вредното презапасяване на организма и съответно до натрупване на излишни килограми.
Единственото, което може да се направи в случая, е да се променят хранителните навици изцяло. Става дума за това да се изгради режим на хранене в точно определен часови интервал и да се консумират храни и количество храни, побиращи се в достатъчните 2100 ккал на ден.
lekar.bg

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 5.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: +2 (from 2 votes)
Умните хора пълнеят повече5.0102

Напишете коментар


*