Да се справим с двойната брадичка

Двойната брадичка е неприятно явление, но за съжаление, доста разпространено. Тя може да развали външността на всяка жена и да започне да увисва още в младежките години, а след 45 години с този проблем се сблъскват повечето жени.

Смята се, че двойната брадичка се появява само при хора, които има наднормено тегло, които спят на висока възглавница, четат легнали и виждат краката та си.

Навиците, въпреки че са вредни, нямат никакво отношение към образуването на двойната брадичка. Излишните килограми също не са причина, а колебанието в теглото действително провокира появата й.

А при ръст под 165 см. е достатъчно колебание от 2-3 кг., а при висок ръст 5-7 кг. Тъй като двойната брадичка се появява не толкова в следствие на повечето килограми, а по-скоро заради увлечението по диети, тоест бързото сваляне и после бързото качване на килограми.

Тя може да бъде и наследствена, вгледайте се в майка си или баба си, възможно е именно това да е причината във вашия случай. Третата причина е заболяване не щитовидната жлеза.

Но причините са си причини, но как де се прибере двойната брадичка и да се сдобиете с правилен профил?
Ако смятате, че нищо друго няма да помогне може да се обърнете
към по-радикалните методи, като мезотерапията и инжекционната липолиза, електро – и миостимулация, ултразвукова липолиза, както и лазерна липолиза. Или хирургична намеса.

При всеки от тези методи има противопоказания, а и струват доста скъпо. Затова може да се погрижите за изчезването на двойната брадичка и в домашни условия. И в това най-добре помагат компресите, масажа и гимнастиката.

Компреси против двойна брадичка

Подхранващ компрес. Легнете, като поставите до себе си две купички – едната с топло растително масло, а другата със студена отвара от лайка и мента. На брадичката, на 1-2 минути (да се охлади) поставете салфетка, натопена в маслото. След това, поставете салфетка, натопена в отварата. Повторете 5-6 пъти.

Контрастни компреси. Навлажнете кърпа със студена вода и леко я натиснете, като я поставите плътно на брадичката от ухо до ухо. След няколко минути сменете студения компрес с горещ. Направете от марля, нагъната три-четири пъти превръзка с ширина 2 см. и я напоете по средата с лимонов сок.
Не прекалено стегнато я завържете така, че да прибере брадичката и останете така за около 20-30 минути, после нанесете мазен подхранващ крем, а след 30 минути отново завържете превръзката, но вече потопена в студена вода.

Масаж срещу двойна брадичка

Ръчен масаж. Поставете пръстите на двете ръце на скулите в основата на ушите, а с палците масажирайте кожата на брадичката от средата към ушите в продължение на няколко минути. После с обратната страна на пръстите започнете да потупвате с лявата ръка от дясно-наляво, а след това с дясната ръка от ляво-надясно подчелюстната област. Завършете масажа с поглаждащи движения на долната част на бузите и брадичката с длани.

Хидромасаж. Всеки път, когато си вземате душ прекарайте сила струя вода от ухо до ухо по долната част на лицето, като внимавате да не попадне в ушните миди. А после на влажната кожа на брадичката нанесете мазен крем.

Масаж с кърпа. Сгъната кърпа се натапя в подсолена студена вода и се притиска леко. Хванете краищата на кърпата и потупвайте с нея достатъчно осезаемо под брадичката 10-15 пъти. После оплакнете шията и брадичката със студена вода и направете същото с кърпа, напоена в гореща вода.

Автор : Козметиката.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*