Елена Петрова – кратка биография и снимки

Родена е на 1 ноември 1975 г. Завършва театралния клас „4 х С“ при Николай Георгиев.

Работи в Народния театър „Иван Вазов“. Участва в спектаклите „Благородният испанец“, „Любовници“, „В полите на Витоша“, „Нора“, „Преспанските камбани“.Заедно с Димитър Павлов е водеща на втория сезон на шоуто „Dancing Stars“ по bTV. Омъжена за Аристотелис Фотилас. Има две деца — Александър и Изабела.

В Москва актрисата получава престижна награда за главна женска роля в надпревара с доста сериозни имена. Открита е на импровиизран експериментален клас в училище. Режисьорът Илиан Симеонов я харесва за филма „Граница“. Оттам за Елена се отваря ново измерение и тя категорично осъзнава, че не е призвана да бъде художничка, в което първоначално вярва.
Зодиакалният й знак е Скорпион, а неговата характеристика включва способността за регенериране на силите. След края на всеки филм вместо умора актрисата усеща прилив на огромна енергия.
Петрова е щастливо омъжена за гръцкия бизнесмен Аристотелис Фотилас, който по повод сватбата щедро я дарява с два апартамента.
Съдбата на красавицата напомня историята на Пепеляшка. Преди любовта да я споходи, тя живее с майка си и с двамата си по-малки братя, за които се грижи самоотвержено. Временно е оставена в интернат с единия си брат поради нвъзможността на майка им да се справи фнансово със сложната ситуация.
Елена пресича пътя си с този на Фотилас през 2000 година, когато е поканена на откриването на магазин. Заради него се прощава с 20 кила от теглото си. Любовта между тях пламва спонтанно и неудържимо, макар че не пристъпват към действие от първия момент. 9 месеца след първата им среща Фотилас кани любимата си на среща, но тя отказва. Бизнесменът успява да стигне до нея едва година по-късно. Резултатът е две близначета – момче и момиче – и грандиозна сватба.

Филмография:

1. Границата (1994г.) – играе в ролята на циганката

2. Козият Рог (1994г.) – играе в ролята на Мария

3. Хайка за вълци (2000г.) – играе в ролята на Мона

4. Пътуване към Йерусалим (2003) – играе в ролята на Зара

5. Морска сол (2005) – играе в ролята на Анелия

6. Магна Аура – изгубеният град (2008) – играе в ролята на Тара

7. Стъклен дом (сериал 2010) – играе в ролята на Боряна

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 4.0/10 (12 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 2 votes)
Елена Петрова - кратка биография и снимки4.01012

Напишете коментар


*