Мъжете вече не са център в женския свят

Лоши новини за мъжете, които бяха сигурни в своята техника на завоеватели. Обяд с приятелките причинява същото удоволствие на дамите, както и страстна нощ с мъж.

Ако се питате как е възможно това ето и обясненията от проведените неотдавна изследвания. Резултатите показват, че времето прекарано в компания с приятелките предизвиква в организма на жената излъчването на окситоцин – хормонът, който по време на секс предизвиква оргазъм. „Богатият обществен живот“, „силната връзка с приятелите“ влияе положително на излъчването на оксотицин в организма, показват резултатите получени от учените в калифорнийския университет. „Ако обядвате с приятелката си, тялото ви произвежда същите химикали, които произвежда и при получаване на оргазъм. И в двата случая жената е щастлива и изпълнена с удоволствие“, казва Симона Биен, терапевт и сексолог.

„В днешно време жените вече не се нуждаят от връзка на всяка цена, за да се чувстват пълноценни“, казват учените. Това потвърждава и статистика на британското правителство, която показва, че по-малко от половината от жените до 35 г. възраст живеят с партньора си. „Жените се стараят и работят върху отношенията си с приятелките, а когато в нещо заложат толкова енергия, тогава не се отказват така лесно.

Този феномен присъства все повече – някога център в женския свят беше мъжът, а днес дамите все повече предимство дават на приятелките“, казва психологът Джо Хеминг. „Прави впечатление и това, че днес жените все по-късно се решават на брак и създаване на семейство. Една от причините за това е, че днес те имат по-богат социален живот от преди. Не става въпрос за това, че момичетата избират приятелството пред брака, а това че те вече не са под натиска, че трябва да се омъжат на всяка цена, както беше преди“, казва в заключение Хеминг.

Друго изследване потвърждава подобни резултати. Младите жени днес по-трудно се отказват от „свободата си“. 35% от запитаните казват, че „женските срещи“ им са много важни и не са готови да се откажат от тях. 23% от анкетираните имат подобно мнение за „мъжките срещи“. Ех времената се променят….

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*