4-те основни ползи от секса

Когато човек е на зор, все ще си намери оправдание за това, че сексът му е нужен. На практика обаче същестуват реални ползи от редовната сексуална активност, които оказват положителен ефект както върху физическото, така и върху психическото състояние на човек.

Според някои изследвания сексът е в състояние дори да окаже подмладяващ ефект върху тялото.
Кои все пак са 4-те основни причини, които биха пратили под завивките дори и най-големия въздържател.

1. Противодейства на белезите на стареенето – научно доказано е, че по време на секс в тялото се отделят значително по-големи количества колаген, които е основният фактор, каращ кожата на жените да изглежда по-жизнена и млада. Прогестеронът, които също се произвежда в организма по време на секс, премахва пъпките, появили се по кожата на лицето. Според проведено в САЩ проучване двойките, които правят секс редовно, изглеждат с около 3 години по-млади от връстниците си.
2. Сексът лекува безсънието – един от най-ефикасните лекове срещу безсъние е мощният оргазъм. Хормонът окситоцин, които се отделя във въврховия момент на наслада, е най-бързо действащото сънотворно, защото отпуска и ускоява тялото.
3. Болката се елиминира от секса – усещането за болка изчезва по време на полов акт, тъй като в тялото се освобождават големи дози натурално болкоуспокояващо – ендорфин, което в някои случаи е по-ефикасно и от морфина.
4. Сексът укрепва имунитета – редовната сексуална активност гарантира, че в тялото ще са налице поне 30% повече антитела, затова и практикуващите го много по-рядко се разболяват от настинка или грип.

lekar.bg

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*