Ето как да се пазим от лошия холестерол

Предлагаме ви няколко прости правила, чието спазване ще ви гарантира, че значително ще намалите стойностите на лошия холестерол в организма си, като по този начин се предпазите от различните заболявания, в основата на които стои именно той:

- заложете на фибрите – приемът на хранителни влакна е от изключителна важност за преодоляване на вредните въздействия от лошия холестерол. Препоръчителни са фибри, за които е доказано, че блокират усвояването на приетия с храната холестерол. Фибрите също така спомагат за прочистване на задържалите се в червата остатъци от преработената храна. На ден е добре да се консумират до 7 г разтворими фибри, като в същото време се приемат храни с ниско съдържание на мазнини.

- обикнете движението – за да се отдалечите от вредните последици на лошия холестерол, трябва да се движите възможно най-много. В началото може да става дума просто за увеличаване на извървените през деня километри, като се премине през лека загрявка и се стигне до системното изпълняване на упражнения.

- намерете си компания – когато по пътя към здравословния начин на живот вървите с приятна компания, то положените усилия няма да ви се струват толкова ограничаващи и мъчителни. Вие и вашият съмишленик ще си бъдете взаимно от полза – ще се покрепяте и насърчавате.

- създайте си здравословен хранителен режим – ограничете консумацията на захари и мазнни, като това се отнася не само до типичните представители на тези групи храни, а и за криещите подводни камъни блюда. Намаляването на телесното тегло е сред основните предпоставки за преодоляване на проблемите, свързани с врения холестерол.

lekar.bg

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*