Да подсилим организма по време на постите

Великденските пости започнаха. В наши дни по-голямата част от хората, които постят, го правят за здраве, а не защото са вярващи.

Това има и своите логични обяснения, тъй като спазването на пост помага на тялото да се пречисти, да се овободи от натрупалите се в него вредни вещества и да се подготви за по-здравослове начин на живот.

Тъй като по време на пости голяма част от традиционно консумрианите храни са забранени, тялото губи част от енергията си. За да не допускаме това да се случи и от своя страна да доведе до намаляване на имунитета и заболяване, препоръчително е да спазваме изложените по-долу правила.

На първо място, от особено значение по време на постенете е да се консумират достатъчно белтъчини. Тялото сиги набавя чрез приема на всякакви бобови растения, както и чрез редовната консумация макар и на малко количества разнообразни ядки.

За да се подсили тялото, добре е да се взима и витамин В12 под формата на таблетки. Той е един от основните витамини, които организмът си набавя чрез месото.
Калцият, от който тялото има нужда, за да функционира правилно, можем да си набавяме чрез консумацията на пълнозърнест хляб, на ядки, още на различни сушени плодове спанак и коприва.

Витамин С също е особено необходим за общото здраве, затова препоръчително е редовно да се похапва грах, зеле, цвекло, както и киселец и коприва.

lekar.bg

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*