Порното предизвиква сексуална анорексия

Сексуалната анорексия засяга най-вече млади хора в периода между 20 – 25-тата им годишнина.

Какво представлява сексуалната анорексия и какво я предизвиква?

Според италианското издание „Италия нюз”, цитирано от БТА, днешните младежи, за които интеренет комуникацииите са неразделна част от ежедневието, са изложени на риска да развият сексуална анорексия, позната още като сексоресия. Става дума за това, че честото посещение на порнографски сайтове и прекарването на голям период от време всеки ден в наблюдение на сексуални сцени, може да доведе до влошаване на сексуалните функции и понижаване на либидото при представителите и на двата пола.

Според изследователите този феномен се наблюдава най-вече при хора на възраст между 20 и 25 години, тъй като от тях се очаква в най-голяма степен да бъдат сексуално активни, но те неутрализират тази си потребност чрез материали с порнографско съдържание.

Рискове от това да развият сексуална анорексия съществува и при тийнейджъри, но при тях те са по-малки, тъй като подрастващите са по-любопитни –интересът да изпробват самите те видяното в порнофилмите надделява над негативното въздействие на филмите за възрастни.

При хора на възраст на 35 рискът от сексорексия е най-малък, тъй като се предполага, че те в голяма степен са преживели една немалка част от нещата, които са преплетени в порносюжетите.

lekar.bg

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*