Мед за махмурлук

Най-ефикасното средство срещу махмурлук е консумацията на чист пчелен мед, категорични са британски учени.

В разгара на зимните празници една от основните тревоги е как да се избяга от махмурлука, който неизменно съпътства всяка стабилна почерпка и празненство.

Традиционните рецепти, каквито са сокът от киселото зеле и шкембе чорбата, не понасят на всеки вкус, затова към тях най-често пристъпват онези купонджии, които стабилно са злоупотребили с алкохола и които наистина нямат друг избор.

Медът освен че се справя с всички неразположения и последици от консумацията на алкохол, но е и изключително вкусен, което допълнително му печели симпатизанти.

Според учените активната съставка, която е основна в меда – фруктозата, помага на организма в разграждането на алкохола на безопасни съставки. Освен това играе важна роля и по посока на ускоряването на този процес.

Първоначално погълнатият спиртен концентрат се превръща в токсичен ацеталдехид, който е основният виновник за главоболието, отпадналостта и гаденето. Фруктозата от меда обаче спомага за преобразуването на това вещество в оцетна киселина, разграждаща се до въглероден двуокис, който човек издишва. Така неразположенията от консумацията на алкохол се елиминират.

Препоръчително е медът да се консумира намазан на препечена филийка, защото по този начин той най-лесно се усвоява от организма. Освен това учените съветват преди началото на празника да се изпие чаша прясно мляко, което ще намали токсичността на изпития алкохол.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*