Мерлин Монро и тайната на погледа й

Удивително е, но е факт, че даже десетилетия след смъртта си, Мерлин Монро остава модна икона и модел за подражание, както по отношение на поведението си, но и като търсен образ в макиажа. Тя и до днес си остава една от най-желаните жени на планетата.

Магнетизмът й не отслабва с течение на времето, а даже се усилва, колкото повече десетилетия минават. Запазената марка на тази крехка блондинка са пепеляво русата коса и изразителният макиаж.

Основният акцент освен ярките устни е очната линия, която придава загадъчно вълшебство на погледа.
Историята на очертаването на очите започва
още в Древен Египет, където източните красавици изписвали около очите си идеални линии. По този начин правели очите си много по-изразителни, но не за да са красиви, а заради религиозните си вярвания. По този начин те наподобявали котешките очи. А за египтяните котките са били свещени животни.

Отначало линиите не били черни, а тюркоазени. Приготвяли очната линия от зелена мед и оловна руда. Едва векове по-късно черната става класическа.

В съвременния свят очертаването на очите се асоциира с египтянките. А пример за подражание са станали отначало филмовите икони и най-ярката от тях, разбира се, Мерлин Монро.

Тя става еталон за красота в края на 50-те. Червените устни и широките стрелки, които издължават очите я правят невероятно сексапилна. Тя винаги е с идеален макиаж. И с винаги идеално очертани линии на очите.

Визажистите смятат, че подчертаването на очите подхожда на всяка форма на очите. А ако искате тя непременно да е като при Мерлин Монро, то използвайте черна течна очна линия. Прокарайте линия колкото може по-близо до линията на миглите. Започнете от вътрешния край на окото към външния. Там направете линията максимално широка. А след това леко повдигнете и заострете ъгълчето.

За да се получи линията идеална е необходима тренировка. Понякога по-дълга. А за да създадете именно грим „а ла Мерлин“, трябва да използвате черна очна линия. Даже рядко да изписвате очите си, е добре да имате една такава под ръка.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*