Основният проблем пред сексуалната мощ

Стресът намалява сексуалните възможности многократно.

За да съумее човек да се радва на активен сексуален живот до пределна старост, е необходимо да ограничи до минимум ситуациите, в които е изложен на негативното въздействие на стреса. Това звучи като непосилна задача, като се има предвид действителността, в която живеем, но всички зависи от нагласата ни към света и към собственото ни здраве. От значение, освен намаляване на стресовите фактори за поддържане на завидна сексуална мощ, е правилната физическа активност и здравословното хранене.

Според редица изследователи, негативното въздействие на стреса върху сексуалния живот на човек засяга най-вече неговата психологическа страна. Ако тялото е предразположено към сексуални занимания, но писхиката е обременена, едва ли ще се стигне до пълноценен акт на интимност.

Без значение дали проблемите, които поставят всеки един от нас в стресова ситуация, са от личен, професионален и прочие характер, те водят до отделянето на адреналин и кортизол в тялото. Наличието на комбинацията от тези хормони, на свой ред, понижава нивата на тестостерона, а това моментално оказва влияние върху желанието за секс.

Стресът, от своя страна, оказва негативен ефект и върху спермата, разкриват проучвания в тази област на човешкото здраве.

За да не позволим да изгубим увлечението си по секса на млада възраст, е необходимо, както стана дума, да го избягваме, да се храним правилно и да спортуваме.

lekar.bg

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*