Авиокомпания проверявала стюардесите за силиконови гърди

Южнокорейски кандидатки за стюардеси за индонезийския национален авиопревозвач „Гаруда“ (Garuda Indonesia) са били подложени на унизителни проверки, за да се установи дали не са си имплантирали силикон в гърдите, предаде Франс прес.

Авиокомпанията забранявала обслужването на своите линии от стюардеси с татуировки по тялото и изкуствено уголемени бюстове. За да се доберат до бленуваните 18 свободни места, момичетата от Южна Корея били подложени на опипване и на преглед по бикини. Тези практики силно възмутиха обществеността в страната.

„Опипването на бюстовете е задължителна практика, защото гръдните импланти могат да предизвикат сериозни проблеми при драстично спадане на налягането по време на полет“, оправдаха се бързо от компанията.

Но от южнокорейския национален превозвач Korean Аir контрираха, че подобни прегледи са абсолютно ненужни. „Това би означавало, че не трябва да допускаме на борда нито една пътничка със силиконов бюст“, заяви говорителката на компанията.

Ким Да Ми от сеулския Център срещу сексуалното насилие попита реторично дали подобни прегледи биха били извършени от компанията в Индонезия, най-голямата мюсюлманска страна, където женското тяло е абсолютно табу.

Автор: Btv.bg

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*