„Съвременно семейство“ и „Луди мъже“ получиха „Еми“ за най-добри тв сериали

„Съвременно семейство“ за втора поредна година грабна „Еми“ за най-добър комедиен сериал на 63-ата церемония по връчване на телевизионните награди за прайм-тайм предавания, съобщи ДПА.

Сериалът имаше 17 номинации за „Еми“ и получи четири от тях. „Луди мъже“ – драма за рекламна агенция от началото на 60-те години, бе удостоен с „Еми“ за най-добър сериал в категорията „Драма“. Британският сериал печели наградата „Еми“, която е телевизионен еквивалент на „Оскар“, вече трети сезон, като тази година беше с 19 номинации.

Джим Парсънс от „Теория за Големия взрив“ на Си Би Ес получи „Еми“ за най-добър актьор в комедиен сериал, на започналата в Лос Анджелис 63-а церемония по връчване на  телевизионните награди за прайм-тайм предавания.

Мелиса Маккарти от „Майк и Моли“ също на Си Би Ес грабна приза за най-добра актриса в същата категория. Наградата за режисьор на комедиен сериал получи Майкъл Спилър за „Съвременно семейство“ на Ей Би Си.

За най-добра актриса в драма беше отличена Джулиана Маргулис за ролята й в „Добрата съпруга“. „Еми“ за най-добър драматичен актьор получи Кайл Чандлър, който играе треньора Ерик Тейлър във футболния сериал „Светлините на стадиона“.

Автор : btv.bg

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*