Женската осанка зависи от макиажа

Италиански учени са установили, че женската осанка зависи от макиажа. И колкото по-дълго представителките на нежния пол нанасят козметика, толкова по-добре запазват равновесие и координация на движенията.

Става въпрос за това, че нанасянето на червило, сенки, тонален крем и спирала се нуждае от определени движения на тялото и съхранение на центъра на тежестта. В резултат на това се тренират и укрепват мускулите, които поддържат гръбначния стълб и ставите на ръцете.

Дерматолози от медицинския университет в Рим са провели изследване с участието на 450 жени на възраст между 35 до 60 г., половината от които в продължение на 10 години поне веднъж дневно се гримират. След направените тестове учените са стигнали до извода, че женската осанка зависи от макиажа, и още по-точно от начина на нанасянето му.

В 98% от случаите дамите даже в по-зряла възраст стоят доста по-уверено на крака, за разлика от жените, които рядко ползват декоративна козметика. Оценката на осанките е направена с помощта на специални колани и стелки. За потвърждение на резултатите даже са били използвани модели, които трябва да запазят постоянно равновесие и да не паднат на подиума по време на дефилетата.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*