Масла за мигли

Едно от най-разпространените масла, които се използват за грижа за миглите е рициновото масло, което подпомага укрепването и растежа на миглите, като възпрепятства падането им.

За профилактика на падане и накъсване на миглите се препоръчва рициново масло да се нанесе върху тях за един час, три пъти седмично.

При проблемни мигли (повишено накъсване и активно падане) рициновото масло е необходимо да се нанася ежедневно, всяка вечер преди лягане без да се измива до сутринта.

За поддържане на миглите рициновото масло също може да се смеси с други масла и съставки.

Така например за по-обилно подхранване и придаване на кадифен блясък се препоръчва към рициновото масло да се смеси с маслен разтвор на витамин А или Е (на 3-4 капки рициново масло 1 капка витамин).

Също така за растеж на миглите рициновото масло трябва да се смесва в равни пропорции с ром. Само бъдете внимателни при нанасянето на сместа, за да не попадне по никакъв начин в очите.

По-тъмен цвят можете да постигнете, ако смесите (в равни количества) рициново масло с морковен сок или силна заварка от черен чай.

Още една маслена смес, която подпомага растежа и укрепването на миглите – смесете по 1 ч.л. рициново и репейно масло и добавете към тази смес 3 капки витамин Е в нея, и същото количество сок, изцеден от листата на алое. Сместа се нанася преди лягане ежедневно в продължение на 30 дена.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*