Цветни правила в мъжкия гардероб

Всеки палавник, който като дете е бил с необуздан нрав, поради което родителите му са го обличали в тъмно-сивата гама, на която петната не личат, през целия си живот е усвоил простата истина, че яркото и изпъкващо облекло – оставя на жените и женеподобните мъже.

По навик, дори когато е пораснал, той предпочита да облича предпочитанието на неярките черни, сиви или сиви цветове.

Въпреки това, днешната мода диктува разчупен и ярък стил в облеклото, който по неволя е необходимо да съблюдавате, ако не искате да се прославите като старомоден и безинтересен ретроград.

Опитайте се самостоятелно да експериментирате с цветовете, естествено съществува риска да излгеждате нелепо и предизвикателно в очите на останалите.

Какви са основните правила, които ще ви помогнат да изглеждате стилно и съвременно

Внесете цветен акцент в гардероба си с помощта на аксесоарите. Основната задача на цветовите решения е подчертаването на създавания от вас образ. Най-добре е да предадете настроението си чрез цветовете на един от аксесоарите, например този на колана. Ярко червен или зелен отлично ще се впише в дневния ви гардероб, особено в съчетание с дънки и светла риза.

Не се престаравайте – достатъчно е един ярък елемент. Даже един такъв детайл е достатъчен в гардероба, за да привлече вниманието на околните към вас. Ако решите обаче да прехвърлите цвета на някой от основните елементи, то внимавайте и го съчетавайте само с издържани в неутрлани тонове останали части.

Не забравяйте за своите природни цветове. Притежателите на смугла кожа могат да си позволят по-ярки цветове. Докато по-бледи мъже е необходимо да използват ярки, но по-приглушени тонове, въпреки това не съвсем бледи.

Заглаждайте ярките акценти. Ако изпитате притеснения заради яркия цвят на ризата си, можете малко да приглушите тона й, като отгоре сложите сако или тънък пуловер с неутрален тон. Така само ще спечелите – яркият елемент ще бъде налице, но без да предизвика раздразнение и недоумение у околните.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*