Езикът на лицето

Навсякъде, в  интернет и по медиите широко се обсъжда „езикът на тялото“. Той означава следното, когато исках да кажеш нещо, но не говориш за него по някаква причина, защото се страхуваш или се боиш да не ти навреди подобна откровеност, то твоето тяло подсъзнателно може да те издаде – като изпрати на събеседникът ти сигнал.

Ако при това събеседникът ви е запознат с езика на тялото, той лесно ще може да прочете, това което криете.

Но сигналите, които подава тялото ви, далеч не са понятни за всички, затова не бива да се напрягате по време на неприятен разговор. Много повече внимание е необходимо да отделите за мимиките на лицето. То също има свой език, който обаче много повече хора могат да разчитат, което понякога е нежелателно.

Всички знаем израза „Изписано му е на лицето“.  Именно това е езикът на лицето. Мимиката често придружава нашите думи, жестове или… мисли, които не искаме да озвучим.

Най-“говорещият“ орган на лицето всъщност са очите. Те могат да кажат много дори без да е изречена една дума. Например, когато дама по време на среща навежда очи и отклонява погледа си леко в страни, като леко се усмихва, несъзнателно показва на събеседника си, че е смутена и заинтригувана, като му симпатизира.

Ако обаче прави обратното, гледа го в очите уверено и даже леко нагло – по-скоро той не и харесва. Тя иска да го отхвърли, но не знае как, докато очите й изцяло сигнализират „махай се“.

Устните също издават нашите тайни желания. Ако събеседникът ни е неприятен, те презрително се свиват. Ако е обратното се чувстваме спокойно и приятно в компанията, то и устните ни са отпуснати, често извити в голяма усмивка.
Бръчките на челото се появяват най-често, когато изпитвате някакви силни емоции. Хоризонтални – ако сте озадачени, а вертикални – ако сте сърдити или недоволни.

Когато сте наясно с този начин на общуване ще можете да говорите чрез него само нещата, които искате останалите да разберат.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*