Алое за здравето на зъбите

Чудодейната лечебна сила на алоето е известна още от праисторически времена. В последните години то възвръща популярността си, като пребиотик и ефективен компонент за възстановяване на целия организъм и здравето на кожата. А вече и за това на зъбите.

След проведени множество изследвания Американската асоциация на стоматолозите, алое вера служи като прекрасен антисептик, почиства зъбния емайл и възпрепятства образуването на бактерии, образуващи кариес. Основното действие на средства, които съдържат екстракт от това растение, насочено към поддържането на балансирана микрофлора в устната кухина и борбата с болестотворни микроби.

В алое се съдържат антрахинони, отличаващи се с голямо структурно многообразие, с широк спектър на биологическа активност и ниска токсичност. Те служат като катализатор на процеса на зарастване на увредените клетки.

Благодарение на свойствата на гелпастите може да бъде използван от хора с повишена чувствителност на зъбите.
Не всеки екстракт от алое обаче дава ефект. За да има такива свойства той трябва да премине през особена технологична преработка, в противен случай може да увреди структурата на полизахаридите и ензимите, влизащи в състава на алое верата.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*