„Игрите на глада“ на крачка от рекорд

Филмът „Игрите на глада“, чиято световна премиера беше на 23 март, е на път да постави рекорд в бокс-офис класацията в САЩ и Канада през първия си уикенд, съобщи в. „Дейли телеграф“.

Само в петък, на 23 март, лентата е събрала от продажбата на билети в Северна Америка, над 68 милиона долара. Очаква се през първите три дни на екран тя да донесе на създателите си 140-150 милиона долара, което ще е абсолютен рекорд. Пред кината по цял свят се извиват огромни опашки на чакащи за билети.

Досега с най-добри постижения в бокс-офис класацията през премиерния си уикенд можеха да се похвалят филмите „Хари Потър иДаровете на смъртта“, събрал 91,1 милиона долара, следван от „Здрач 2: Новолуние ( 72,7 милиона долара) и „Здрач: Зазоряване – част 1″ ( 71,6 милиона долара).

Филмът „Игрите на глада“ на режисьора Гари Рос е основан на първия роман от трилогията бестселъри на Сюзан Колинс. Книгата е отпечатана в тираж от 3 милиона екземпляра само в САЩ. В лентата участват Дженифър Лорънс, Уди Харелсън, Лени Кравиц, Доналд Съдърланд, Уес Бентли, Елизабет Банкс, Стенли Тучи, Джош Хътчерсън, Лиъм Хемсуърт, Тоби Джоунс.

Автор : btv.bg

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*