Хората са най-щастливи на 33

Забравете старата поговорка, че ученическите години са най-щастливите в живота. Ново изследване установи, че хората са най-доволни на 33.

70% от хората над 40 години определили годината, в която станали на 33, като тяхната най-щастлива, показва изследване на сайта Friends Reunited. Знаменитостите, които в момента се наслаждават на своята златна година, са моделът Кати Прайс и футболистът Франк Лампард.

Над половината анкетирани, 53%, заявили, че животът им е по-забавен, а 42% казали, че се чувстват повече оптимисти за бъдещето. Една трета от анкетираните заявили, че щастието им идва от децата, а една пета – от успеха в работата.

38% от участниците в допитването споделили, че животът им бил сравнително освободен от стрес, а 31 на сто заявили, че на 33-годишна възраст чувстват семейството си най-сплотено. Само шест процента от анкетираните казали, че са били най-щастливи в университета, а 16% – в детството си.

„На 33 години е минало достатъчно време, за да се отърсим от детската наивност и лудостта на тийнейджърските години, без да губим енергията и ентусиазма на младостта. На тази възраст невинността е загубена, но чувството ни за реалност е примесено със силно чувство на надежда, увереност и разумна вяра в собствения ни талант и възможности“, коментира психоложката Дона Доусън.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*