Шипково масло за млада кожа

Тогава когато кожата на лцето ни загуби еластичността си и покаже първите признаци, че остарява, са необходими спешни мерки за въстановяването й. Разбира се има кремове и серуми, които бързо и ефикасно ще помогнат в справянето с този проблем, но съществува и един естествен помощник, безценен природен продукт с доказан ефект – шипковото масло. То е здравословна и ефективна алтернатива на козметичната и лазерна хирургия, микропийлинга при редуцирането на белезите и други видими следи върху кожата..

Шипковото масло се извлича от семената на шипката чрез метода на студено пресоване, което означава, че е 100% чист натурален продукт, който съдържа само естествени биологични компоненти. Начинът му на получаване гарантира запазването на всички ценни биологични съставки.

То е богато на естествена ретиноева киселина (витамин А), витамини С и Е, антиоксиданти – флаваноиди и бетакаротени, на които се дължи неговият противосъстаряващ ефект. Те неутрализират свободните радикали, които всеки ден атакуват кожата на лицето ни.

Шипковото масло съдържа омега-3 (линоленова киселина) (33%), омега-6 (линолова киселина) (44%), омега-9 (олеинова киселина) (14%), изключително важни със своите противовъзпалителни свойства и благотворното влияние върху регенеративните процеси във вътрешния слой на кожата.

За кого е подходящо?
Решава проблемите на сухата кожа – то е превъзходно хидратиращо средство, което бързо прониква в сухата и люспеста кожа и възстановява баланса на влагата.
Срущу белези и петна. От маслото се повлияват белези от хирургически операции, наранявания, акне, порезни рани, дерматити, изгарания и други кожни дефекти.
Изглажда бръчки и тена. Шипковото масло има регенериращ и подмладяващ ефект, като намалява бръчките по лицето и помага за въстановяване на естествения цвят на кожата. Подходящо е за всеки тип кожа.

Защо да внимаваме?
Излагането на скоро третирана с шипково масло кожа на пряка слънчева светлина крие опасност от появата на петна. За това специалистите съветват да ползваме шипково масло вечер преди лягане.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*