Бадемите помагат за отслабване

Консумирането на шепа бадеми помага на хората да свалят килограми, като потиска апетита им за остатъка от деня, показва ново изследване.

Бадемите се смятат за здравословни, защото са с нисък гликемичен индекс, измерващ доколко бързо дадена храна кара нивата на кръвната захар да нарастват след ядене. Докато храните, които се смилат бързо, причиняват увеличаване на кръвната захар, след което тя бързо спада, бадемите предизвикват по-бавно и стабилно нарастване на кръвната захар и инсулина, а това кара хората да се чувстват сити за по-дълго време, обясняват експерти.

Това прави храните с нисък гликемичен индекс по-ефективни при предотвратяването на преяждане и по-здравословна опция за хора, страдащи от диабет. Проф. Ричард Матис от университета „Пардю“ в Индиана, САЩ, който провел изследването, съобщи, че участниците, които приемали закуска с цели бадеми, се чувствали сити за по-дълго време и регистрирали по-ниска концентрация на глюкоза в кръвта след закуска и обяд от хората, които не приемали закуска с ниско съдържание на гликемичен индекс.

Макар да е важно да се приемат достатъчно калории за балансирана диета, умерените количества храни с нисък гликемичен индекс като бадеми за закуска, могат да намалят количеството храна, което хората трябва да приемат, за да се чувстват сити и да им помогне да поддържат здравословно тегло, допълва той.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*