Сок от лимон почиства дома

Прясно изцеден .лимонов сок е ефикасно средство за почистване на някои места у дома, като крие в себе си и най-голямото предимство – не съдържа химикали и  е напълно безвреден за здравето.

1. Смесете вода и лимонов сок в равни количества. С получения разтвор може да почиствате мазнотиите върху кухненските електроуреди и плотове.

2. Лимоновият сок има свойството да дезинфекцира и премахва неприятната миризма. С тампон, напоен в концентриран сок може да минавате регулярно кухненските плотове, дъските за рязане, хладилника, фурната, дори тоалетната чиния.

3. Този сок е незаменим помощник в почистването на стъклени повърхности. Стъклените чаши, чинии, маси и дори прозорците у дома светват от чистота. Нужната концентрация на разтвора от вода и сок е 10:1.

4. Пригответе си паста от трапезна сол (може и сода) и лимонов сок. С нея можете да чистите петната по метални повърхности и посуда. Нанесете пастата, оставете да действа 15 мин, след това отстранете пастата и изплакнете.

5. Лимоновият сок е чудесно средство за почистване на ръцете след домакинска работа. Леко го втрийте в кожата на ръцете с помощта на гъба, след това изплакнете и нанесете овлажняващ крем. Кожата става по-бяла, а неприятният аромат, останал от готвенето изчезва.

Автор : kozmetikata,com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*