Мода в цветовете на косата

За сезон Есен/Зима 2013-та заложете на цветните кичури. Модерни са виолетовите и оранжевите нюанси, стоящи шик на кестенявата коса, както и русото – от лешниково до златисто.

Стилистът Джузепе Кавалино, чийто прически могат да се видят на кориците на модни списания в цяла Европа, тази седмица гостува у нас по покана на „Антоанет“. Той отрече абсолютно хомогенния вид на косата, защото, според него, дамите заложили на него, не са уникални, а приличат на всички останали. Кавалино препоръчва боядисането с различни нюанси на избрания цвят, дори и с контрастни нюанси – червена коса с тъмни кичури.

Техники за боядисване
За да изглеждат кичурите небрежно и неподредени, което е на мода в момента, има няколко техники на боядисване.
Сред най-разпространената е кръговата – боядисват се кичури в кръг, като слънце около основен небоядисан (например тъмен кичур). Така след това кичурите се разпиляват небрежно около по-тъмния. Тази техника е подходяща за дългите коси.
Боядисването във формата на полумесец и звездовидното боядисване също гарантират неподреденото и ефектно нюансиране в косите.

Техника „шатуш“
Тя е подходяща за етажирани коси. Преди да се започне нанасянето на боя върху косата, тя се топира. Нанасянето на цветовете започват от долния край на косата във врата и от върха към корена. Нанасянето на боята става по дължината на косъма. Всеки боядисан кичур се обвива в прозрачно свежо фолио, като то не се приглажда, за да не се наруши силата на боята и покривността й. По този начин върху косата може да се нанасят различни цветове едновременно.

Практично решение за златокоски
Златистите нюанси, тези с медени и с бежови отенъци са изключително модерни. След боядисването на косата с по-светли нюанси е хубаво да изпънете косата с турмалинова преса, която спира наелектризирането и придава блясък. Нанесете олио за коса с арганово масло – то ще придаде допълнителна плътност, ще подхрани и омекоти изрусената коса.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 5.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: +1 (from 1 vote)
Мода в цветовете на косата5.0101

Напишете коментар


*