Кожата през есента

Всяка жена трябва да знае, че грижата за кожата се дели на четири основни етапа – защита, почистване, хидратиране и тонизиране. Затова с наближаването на хладното есенно време е добре да направите разбора на козметичната си чантичка. В нея обезателно трябва да присъства крем с отметка „защитен“.

Вземете под внимание и факта, че мазността на крема зависи пряко от температурата в помещенията и времето, което прекарвате навън – колкото по-хладно е, толкова по-мазен трябва да е крема. Но с това също трябва да внимавате – в топлото помещение кремът се нагрява, което може да предизвиква запушване на порите.

Маските, които ползвате трябва да са витаминозни и предпазващи. Не е задължително да са много скъпи. Може да се направи наистина ефективна маска и от това, което имате в хладилника. Например, много добре тонизира кожата маска от овесени ядки (1 с.л. ядки заливате с 3 с.л. топло мляко). Изчакайте известно време да набъбнат. След това нанесете масата върху кожата на лицето и шията, след 20 минути отмийте с топла вода.

Кожата е най-подходящо да се подхранва на обяд или вечер (три часа преди сън иначе на сутринта може да се появят отоци). Нанасяйте подхранващи маски и кремове не по-често от веднъж седмично. Помнете, че при избора на крем на първо място е необходимо да се ръководите от вашия тип кожа, а не от това колко струва.

Есенно време кожата е принудена да търпи температурните спадове, като практически не може да диша, което предизвиква изсушаването и люспенето й. Точно поради това е необходимо да имате под ръка овлажняващи лосиони, и да подбирате дрехи от естествени тъкани. Нанасяйте хидратиращи средства вечер или час преди излизането навън.

В студеното време не злоупотребявайте с продължителни водни процедури, защото горещата вода само извлича излишно влагата от кожата или скрабове, които травмират кожния слой (ползването на такива средства е добре да става не по-често от веднъж седмично).

Но за кожата няма да е достатъчно само това, необходимо е да я подхранвате с витамини и отвътре. Освен плодове и зеленчуци, които трябва да присъстват ежедневно в менюто ви е необходимо да помислите и за разни витаминно-минерални комплекси.

Не забравяйте, че кожата трябва да диша по естествен начин. Затова не се ограничавайте само у дома и в офиса. Правете приятни разходки в парка, докато природата се оцветява и носи желано спокойствие.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*