Създадоха шоколад, който не се топи в горещината

Британци създадоха шоколад, който не се разтопява. Учени от британския производител на шоколадови изделия „Кедбъри“ създали шоколада „Dairy Milk“, който остава твърд, дори когато е изложен на температура до 40 градуса по Целзий.

Нормалните шоколадови блокчета имат точка на топене при 32 градуса по Целзий в зависимост от съдържанието на наситени мазнини. Рецептата за устойчивия на висока температура шоколад е създадена от научната лаборатория на компанията в Борнвил, близо до Бирмингам, и ще бъде патентована.

Строго секретни документи обаче разкриват, че пробивът се дължи на раздробяването на захарни частици в по-малки, което ги прави по-устойчиви на горещината. Революционният шоколадът по-бавно се топи и в устата.

„Устойчивият на висока температура шоколад е подходящ за горещ климат, особено в страни с по-слабо развита икономика, където снабдителната верига е зле оборудвана“, заяви говорител на компанията. „Кедбъри“, която беше купена от американския гигант „Крафт“ през 2010 г. срещу 11,5 милиарда паунда, планира да продава шоколада само в страните с горещ климат.

„Това не е продукт, от който се нуждаят страни като Великобритания, където рядко се среща развален от горещината шоколад. „Кедбъри“ може да се справи с британските температури и не планира да използва нова рецепта. Във Великобритания няма пазар за този продукт“, заяви Тони Билсбъроу от „Крафт Фуудс“.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*