Зимните курорти в Австрия

Най-популярният зимен спорт, разбира се, е карането на ски. А когато става дума за зимни курорти безспорно веднага изниква Австрия.
Казват, че всеки австриец може да кара ски. Нищо чудно след като страната разполага с цели 281 зимни курорта.

Сьолден

Оглавява класацията по посещаемост. Първите сведения за селището Сьолден в Тирол датират от 1000 години преди Христа. То става любима дестинация на алпинистите още през XIX век. 1900-а г. се смята за начало на ски туризма тук. Три десетилетия по-късно гостите са 80 000. Днес Сьолден е посрещнал над 2,5 млн. любители на зимните спортове.
Пистите, както във всички австрийски курорти, са разделени на три степени – по трудност. Общата им дължина е цели 141 км. Надморската височина на Сьолден стига до 3250 м. Общо 34 най-модерни съоръжения, лифтове и влекове са в състояние да обслужват на час 66 000 туристи.

Кицбюел

Има курорти в Алпите с по-добър сняг и по-внушителни върхове, но този град е ненадминат когато става въпрос за комбинация от тиролско очарование, оживление и лесен достъп от по-голям град. Курортът е на по-малко от 2 часа път с кола от Мюнхен.
Кицбюел е един от първите истински интернационални курорти и все още привлича посетители от целия свят. Курортът омагьосва ,както спокойни и улегнали европейци, които обичат традициите, така и шумни и весели млади скиори и сноубордисти, за които нощния живот е основен приоритет.
Кицбюел е разположен в широка долина, обкръжена от три главни ски района – Jochberg-Pass Turn, Kitzbuhel Horn и Hahnenkamm, но Кицбюел има и по-лека страна, намираща се на слънчевите склонове на Kitzbuhel Horn и Bichlalm, една малка ски зона в орбитата на града. Поради това, че надморската височина е сравнително малка, Кицбюел все повече започва да се доверява на изкуственото правене на сняг, особено на по-ниски склонове. Неговото ски училище поддържа една отлична международна репутация и неговият широкообхватен на средно ниво терен е превъзходен и ви приканва към дълги кръстосващи пробеци. В Кицбюел няма да скучаете вечер – има много ресторанти и бирарии, а за късните часове на нощта ще се чудите кои от 25-те бара или 4-те дискотеки да изберете.

Сант Антон

Един от най-прочутите курорти в света. Намира се дълбоко в долината по протежение на основната железопътна и автомобилна артерия пресичаща от изток на запад цяла Австрия. Той има един приятен пешеходен център, лифтове започващи директно от покрайнините и живописни дървените колиби накацали по стръмните склонове. Сант Антон е популярен с младите, енергични и агресивни скиори и сноубордисти.
Курортът е разположен на 1 304 м. надморска височина, а ски-пистите са до 2 811 м. Общата дължина на ски-пистите е 280 км. Капацитетът на лифтовете е около 120 000 човека. Кабинковите лифтове са 10, седалковите – 39, а влековете – 37. На разположение на скиорите в курорта са: басейни, кино, дискотеки, барове, детска градина.

Обертаурен
В този първокласен курорт можете да се изкачвате по-бързо по пистата нагоре, отколкото да се спуснете надолу. 120-километровите писти са на ваше разположение в този компактен модерен ски-център. Обертаурен е дом на едно то най-добрите ски-училища в Европа.

Зьолден

Зьолден се намира на 190 км. от Инсбрук, на 210 км. от Мюнхен и на 270 км. от Залцбург. Има славата на курорт, който предлага разнообразни ски писти (150 км.) и най-вече такива, които не представляват проблем за начинаещите. Но има и трасета, които носят достатъчно красноречивите имена като  „Дивото спускане 1″. Известен е и с „Големите 3″ – това са платформи за наблюдение, разположени върху три върха с надморска височина над 3 000 м. Наблизо се намира ледникът Хайнбахйох (1700 м) – най-оживената писта. В курорта преобладават 4-звездните хотели. За семействата с малки деца има няколко специализирани детски градини и ски училища.

Автор : kozmetikata.com

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*