Бебето на Кейт и принц Уилям е вече рекордьор

Новороденият син на принц Уилям и Кейт Мидълтън вече е рекордьор: той е най-едрото бебе-престолонаследник в династията за последните сто години със своите 3.8 килограма.

Престолонаследникът, чието име все още не е съобщено, е по-охранен с около 700 грама от татко си Уилям в деня на неговото раждане през 1982 година. Принц Уилям е тежал към 3 килограма и 100 грама, сочат хронистите на династията. Неговият баща и пръв престолонаследник – принц Чарлз, се е родил 3.270 кг. Колко е било теглото на новороденото бебе Елизабет през 1926 година, всъщност никой не знае. Действащата британска кралица е била трета по ред в линията на престолонаследието и никой не я е вземал насериозно като претендент за трона. Тя е родена чрез секцио в дома на баба с по майчина линия, сочат от medikforum.ru.

Очакваното тегло на родения вчера малък британски принц е било около 3.700 кг, но Кейт леко го е преносила.
Джудит Роубот, историк от Nottingham Trent University уточнява, че по-рано кралското семейство никога не е огласявало данни за новороденото бебе – съобщавало се единствено че то е в добро здраве. В днешно време обаче монарсите на Острова са повече персонажи на светските хроники, отколкото реални управници на страната, затова и живеят по законите на шоу бизнеса.

Бебето не е 4.5 или 5 килограма, това би предизвикало удивление – коментира още Джудит. Според нея новороденият принц е с нормално тегло и очевидно е творение на здрави родители.

Най-малкото бебе в династията Уиндзър е братовчедката на Уилям – Луиза Маунтбатън. Тя е родена недоносена и едва 2.200 кг. Най-тежка е праправнучката на Елизабет – Савана Филипс, която е била 3.900 кг.

www.lekar.bg

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*