Американците шофират все по-малко

Нови статистически данни показват, че употребата на моторни превозни средства в САЩ намаля все повече от 2007 година насам. Процентът на младите хора с книжки също се е снижил значително.

Шофирането в Америка намалява с бързи темпове и въпросът е на Вашингтон е: Охладня ли страстта на американеца към своята кола?

След като нарастваше равномерно в продължение на десетилетия и стигайки своя пик през 2007г., употребата на моторни превозни средства в национален мащаб намалява все повече и повече.  Към днешна дата статистиката показва, че за 6 години средното изминато разстояние с автомобил за един месец на глава на населението е намаляло с 9 % или от 1440 километра месечно на 1320.

Според тези данни шофирането спада до нивото, отчетено през 1990г. в САЩ. В същото време и броят на тинейджърите с книжка е спаднал значително, което показва, че спазването на тази стара американска традиция вече не е приоритет на младоците.

Един от изследователите на нивата на шофиране в САЩ – Нанси Макгъкин, изказва своето заключение: „Твърдението, че автомобилът означава свобода, вече не е актуално…“

VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.7.8_1020]
Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар


*