Буква

Изтълкувани думи, с буква ‘З’

ЗАБАВА, ЗАБАВЛЕНИЕ, ЗАБАВЛЯВАШ – ли се насън, наяве ще имаш грижи и ще претърпиш загуби. Ако организираш забава или друго увеселение, значи сам си създаваш проблемите. Ако наблюдаваш различни забавления, ще се изкушаваш да напакостиш някому.

ЗАБАВАЧНИЦА (виж ДЕТСКА ГРАДИНА/ЯСЛА).

ЗАБАВЯНЕ (виж ЗАКЪСНЕНИЕ) – забавянето на действието в съня издава, че предсказанието се отнася за по-далечен период или че ще има по-продължителен ефект.

ЗАБВЕНИЕ (виж ЗАБРАВЯНЕ).

ЗАБЕЖКА (виж БЯГАНЕ, БЯГСТВО) – забежки от семейното гнездо насън са тревожен сигнал за скрити проблеми или опасности в семейните отношения.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТ – ако сънуваш, че разглеждаш исторически или архитектурни забележителности, значи ти предстоят изключително интересни и ползотворни работни дни.

ЗАБЕЛЕЖКА, ЗАБЕЛЯЗВАШ – ли нещо насън, трябва да проявиш по-голямо внимание при общуване с непознати, при контакти с нови партньори или при работа с документи. Ако пишеш или четеш забележки, началниците ти ще настояват за пълната ти съсредоточеност върху пряката ти работа. Ако насън си ученик и получиш забележка, наяве ще те мъмрят или ще критикуват работата ти.

ЗАБИВАНЕ, ЗАБИВАШ – ли нещо в съня си (пирон, нож, т. н.), значи ще полагаш много усилия, за да постигнеш минимален успех. Ако друг забива нещо остро, предстои ти схватка с конкурент.

ЗАБЛУДА, ЗАБЛУДЕН, ЗАБЛУЖДАВАНЕ – ако в съня си изпаднеш в заблуда или се окажеш заблуден, най-вероятно наяве ще бъдеш излъган за нещо важно. Ако ти заблуждаваш някого или пък друг е заблуденият, значи ще си послужиш с коварство или измама.

ЗАБОГАТЯВАНЕ (виж БОГАТ).

ЗАБОЖДАНЕ, ЗАБОЖДАШ – ли нещо насън, ще постигнеш краткотраен успех или временна победа. Друг ако забожда нещо, ще бъдеш облагодетелстван от чужди постижения

ЗАБОЛЯВАНЕ (виж БОЛЕН, БОЛЕСТ).

ЗАБРАВЯНЕ, ЗАБРАВЯШ – ли за нещо важно насън, ще пропуснеш шанса си за по-добра реализация. Ако друг забрави нещо важно, чака те разочарование.

ЗАБРАДКА – ако имаш в съня си, ще се радваш на уважение и ухажвания. Ако изгубиш забрадката си, ще изгубиш обожател. Ако ти я откраднат, съперници ще отнемат любовника ти.

ЗАБРАНА – в съня е знак за неосъществени амбиции или планове. Колкото по-строга и по-конкретна е забраната, толкова повече ще те измъчва невъзможността за реализация на желанията ти. Ако ти забраняваш някому нещо, значи ревниво ще пазиш постиженията и придобивките си само за себе си.

ЗАБУЛЕН – човек ако сънуваш, пази се от измамници. Ако ти си забулен, приятелите и колегите ти ще те смятат за особняк, за човек с труден характер и мистериозен ореол.

ЗАБУТАН (виж ИЗГУБЕН).

ЗАВАРЕН (виж ДОВЕДЕН) – роднина или заварено дете ако имаш насън, значи ще имаш голяма грижа в сърцето си. Ако ти си заварено дете, няма да срещнеш подкрепа и разбиране дори от най-близките си.

ЗАВАРЯВАНЕ, ЗАВАРЧИК – че си, ако сънуваш, ще посредничиш при семейна кавга или при скарване между приятели.

ЗАВЕДЕНИЕ – ако посещаваш насън, ще попаднеш в лоша компания. Ако си собственик на заведение, ще харчиш пари за незначителни и нетрайни неща. Ако видиш непознати хора в заведение, ще се поддадеш на изкушение.

ЗАВЕРА (виж ЗАГОВОР).

ЗАВЕРКА, ЗАВЕРЯВАШ – ли документ насън, ще се нуждаеш от нечие разрешение, благословия или добра воля, за да постигнеш набелязаните цели.

ЗАВЕСА – в съня ти е знак, че от тебе ще скрият нещо. Ако окачваш завеси, ще пазиш някаква тайна.

ЗАВЕТ – ако сънуваш, че насън стоиш на завет или търсиш закътано от вятъра място, трябва да изчакаш да отшумят проблемите в службата и да си потърсиш по-сигурен закрилник, преди да предприемеш каквито и да било действия.

ЗАВЕТ, ЗАВЕЩАНИЕ – ако правиш или оставяш родителски завет на децата си, значи се готви за големи неприятности.

ЗАВИВКА (виж ОДЕЯЛО, ЧАРШАФ, ЮРГАН) – ако имаш насън, ще се предпазиш от нещо неприятно или потискащо. Да ти гори завивката, е лошо предзнаменование – изложен си на опасност.

ЗАВИСИМОСТ – ако сънуваш, че си зависим от някого, скоро ще поискат от тебе отплата за сторена услуга. Друг ако е зависим от тебе, ще узнаеш за нечия корист.

ЗАВИСТ, ЗАВИЖДАШ – ли в съня си, ще се сдобриш с приятел или ще обединиш усилията си с конкурент. Ако на тебе ти завиждат, не се оставяй да те въвлекат в спорове и съперничества.

ЗАВОД – да видиш насън, е знак, че те чака много работа.

ЗАВОЕВАНИЕ, ЗАВОЕВАТЕЛ – ако си или правиш някакво завоевание в съня си, ще постигнеш успех в любовта. Друг ако е завоевател, ще се разочароваш от любимия.

ЗАВОЙ – ако преминаваш насън, ще имаш премеждие, ще преживееш опасност. Ако правиш завой на прав път, значи внезапно ще промениш мнението си или необмислено ще рискуваш онова, което вече си постигнал.

ЗАВРЪЩАНЕ, ЗАВРЪЩАШ – ли се отнякъде в съня си, значи те чакат домашни изненади и скромни семейни радости. Ако друг се завръща, скоро ще имаш известие отдалеч.

ЗАВЪРЗАН, ЗАВЪРЗВАШ – ли някого или нещо насън, готви се за усложнения и проблеми в работата си. Ако ти си завързан, временно ще бъдеш отстранен от работа или ти предстоят дни на изчакване и принудително бездействие.

ЗАГАДКА – ако решаваш насън, предстои ти изпитание. Ако успееш да я разрешиш, чакат те успехи и бърз напредък. Ако не се справиш, ще тъпчеш на едно място в работата си.

ЗАГАР (виж ТЕН, ЗАГОРЯЛ).

ЗАГАСЯШ – ли светлина в съня си, не очаквай нищо добро от идващите дни – ще те разлюбят, ще имаш проблеми в работата и ще се скараш с близките си. Ако загасяш пожар, предстоят ти много трудности и проблеми.

ЗАГАТВАНЕ (виж НАМЕК).

ЗАГЛУШАВАНЕ – ако някой или нещо те заглушава насън, наяве няма да се вслушат в мнението или съветите ти. Ако ти заглушаваш някого, ще се проявиш като нетолерантен, деспотичен и самовлюбен.

ЗАГЛУШИТЕЛ – изстрел от пистолет със заглушител в съня е знак, че напразно ще се опитваш да скриеш някаква истина.

ЗАГОВАРЯНЕ – ако някой познат те заговори насън, ще чуеш добър и мъдър съвет. Ако те заговори непознат, готви се за важно запознанство.

ЗАГОВОР – против тебе ако сънуваш, ще се скараш с приятел. Ако ти заговорничиш против някого, чака те раздяла с близък човек.

ЗАГОРЕЛИ СЪДОВЕ – ако миеш насън, ще ти възложат “мръсна работа”, ще оправяш чужди грешки. Не проклинай съдбата си, защото точно така ще откриеш късмета или щастието си.

ЗАГОРЯЛ – от слънцето че си, ако сънуваш, ще се радваш на добри финансови постъпления и на успешен бизнес. Друг ако е загорял, ще получиш парична подкрепа от приятел.

ЗАГРИЖЕНОСТ – ако насън си загрижен за някого, ще чуеш добри новини от или за него. Ако друг е загрижен, значи ще те похвалят.

ЗАГУБА – ако загубиш нещо ценно в съня си, ще се ядосваш и ще се тревожиш наяве. Ако загубата е абстрактна, значи късметът е с тебе.

ЗАГЪРБВАНЕ – ако сънуваш, че загърбваш някого, ще се влюбиш. Тебе ако те загърбват, ще узнаеш за любовните въжделения на личност от противоположния пол.

ЗАДАЧА – ако поставяш някому насън, значи ще се съмняваш в способностите на близък или колега. Ако на тебе ти поставят задача, предстои ти да се доказваш като специалист. Ако решаваш задача, тълкуването зависи от резултата – успееш ли да се справиш, ще пожънеш големи успехи в работата си. Ако не успееш, ще претърпиш поражение или ще отстъпиш пред съперник.

ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ – че живееш, ако сънуваш, ще имаш редкия шанс да поправиш някаква грешка.

ЗАДИМЕНА СТАЯ – ако видиш в съня си, ще узнаеш за някакви неприятности. Ако си в задимена стая, ще ти се наложи да съобщаваш скръбни новини или тъжни вести.

ЗАДНИК (виж ДУПЕ).

ЗАДОВОЛСТВО – ако изпитваш насън, пази се – лекомислието или доверчивостта може да ти изиграят лоша шега.

ЗАДОЧНИК – че си, ако сънуваш, предстои ти с много труд и усилия да завоюваш и да отстояваш всяка нова позиция или придобивка. Друг ако е задочник, ще имаш допълнителни грижи и проблеми.

ЗАДРЪЖКИ – ако имаш насън, скоро ще успееш да докажеш качествата и предимствата си и ще блеснеш с уменията си.

ЗАДРЪСТВАНЕ – ако видиш насън, временно ще имаш спънки в работата си. Ако си попаднал в улично задръстване, каквото и да предприемеш през следващите няколко дни, все ще тръгва наопаки, затова по-добре изчакай.

ЗАДУХ (виж АСТМА).

ЗАДУХ (виж ГОРЕЩ, ГОРЕЩИНА, ЖЕГА) – в съня показва изчерпване на възможностите или на физическите и психическите ти сили. Да страдаш от лятна задуха насън, е знак, че спешно ти е нужна почивка.

ЗАДУШАВАНЕ – в съня издава мъчителни проблеми с конкуренти и врагове. Ако ти се задушаваш, неприятелите ти ще се радват на успехи. Ако друг се задушава, страдаш от ревност или други душевни терзания.

ЗАДУШНИЦА – ако е в съня ти, значи някой ще изрази благодарността си, почитта си или любовта си към тебе. Ще сториш добро на непознат, който щедро ще ти се отблагодари.

ЗАДЪЛЖЕНИЕ – ако изпълняваш насън, значи усърдието в работата ти ще бъде възмездено. Да имаш задължение, което ти тежи, е предзнаменование, че скоро ще се радваш на заслужен успех.

ЗАДЪХАН (от физическа дейност) – че си, ако сънуваш, значи краят на проблемите ти все още е далеч – предстоят ти много работа и усилия, за да се справиш със ситуацията. Ако насън видиш или говориш със задъхан човек, ще получиш тревожни известия.